top of page

Vrouwencirkels

"Reconnect with your true feminine power"

Woensdag 30 juni 2021 om 20u
Ik schrijf mij meteen in!

Een vrouwencirkel is een eeuwenoud fenomeen, maar de voorbije jaren zien we dat vrouwencirkels terug van weg geweest zijn en ook binnen Europa steeds meer aan populariteit winnen.

 

Waar we in het dagelijkse leven dag in dag uit geconfronteerd worden met de ‘mannelijke kwaliteiten’ zoals prestatie, individualiteit, rationaliteit en concurrentie, voel je dat de nood aan de vrouwelijke kwaliteiten zoals groepsgevoel, gevoelens, zorg en intuïtie steeds groter wordt.

De wereld heeft de voorbije decennia een enorme groei gemaakt op technologisch vlak, maar daartegenover staat dat we op vlak van persoonlijke ontwikkeling een ongeziene stap achteruit hebben gezet. Enerzijds hebben we alles om gelukkig te zijn, maar anderzijds rijzen de cijfers van mensen die kampen met een burn-out, een depressie en eenzaamheid de pan uit.

 

Waar in onze maatschappij individualiteit de voorbije decennia voorop stond, voel je dat mensen steeds meer nood hebben aan verbinding met elkaar, maar ook met zichzelf.

Mensen hebben opnieuw nood aan een groepsgevoel, ze willen terug actief delen kunnen uitmaken van een groep en het gevoel hebben dat ze er ook daadwerkelijk bij horen.

Mensen willen opnieuw kunnen voelen, ze willen opnieuw leren vertrouwen op hun buikgevoel, hun intuïtie bij het leiden van hun leven.

De transformatie van 'de vrouw'

Ook het leven van de vrouw heeft de voorbije decennia een ware metamorfose ondergaan. Waar zij vroeger enkel in stond voor het gezin en het huishouden, heeft zij er de laatste jaren heel wat andere verantwoordelijkheden bij gekregen.

 

Het leven van de moderne vrouw is druk en veeleisend, met vaak een overvolle agenda.

Ze moet verschillende rollen vervullen zoals partner, moeder, dochter, zus, vriendin en carrièrevrouw. Kies je er voor om alleen maar moeder te zijn? Dan is er een grote kans dat daar een oordeel op zit vanuit je omgeving.

 

Ook zie je deze verharding terug in hoe vrouwen met elkaar omgaan. Vrouwen zijn zich (misschien wel door de hoge verwachtingen die aan hen gesteld worden) ‘sterk’ gaan houden en zijn zelfs met elkaar gaan concurreren. Terwijl van oudsher verbinding één van de grootste krachten van vrouwen is. Daarom is het tijd dat we de balans weer herstellen. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan een vrouwencirkel. Tijdens zo’n cirkel leer je om je (weer) te verbinden met jouw diepe vrouwelijke kracht.

 

Hoe zag een vrouwencirkel er vroeger uit?

In sjamanistische gemeenschappen was het de traditie dat vrouwen één keer per maand samenkwamen in de menstruatietent. Daar deelden ze naast hun wijsheid, kennis en inzichten, ook hun angsten en zorgen met elkaar. Hier rustten ze uit, zorgden voor elkaar, vertelden elkaar verhalen en gaven hun geheimen over geboorte, sterven, geneeskrachtige kruiden en healing aan elkaar door.

Dit deden ze via rituelen, dans, verhalen, zang en meditatie.

Daarnaast bespraken zij ook de samenleving. Vanuit hun vrouwelijke empathie, intuïtie en oog voor het grotere geheel konden zij aanvoelen hoe het met de stam ging en waar mogelijk het evenwicht verstoord dreigde te raken. Als ze na 3 dagen uit de tent kwamen, deelden ze hun inzichten en adviezen met het stamhoofd. Hij passte zijn beleid erop aan en op die manier werkten mannen en vrouwen constructief samen in het leiden en begeleiden van hun gemeenschap. Zo werd er een mooie balans gecreëerd tussen de vrouwelijke & mannelijke energie.

 

Wat begrijpen wij nu onder een vrouwencirkel?

Een vrouwencirkel is een moment waar een kleine groep vrouwen één keer per maand samenkomt. De kracht van de vrouwencirkel zit hem in de verbinding die je legt met je vrouwelijke kracht en wijsheid, maar ook in de verbinding die je legt met de andere gelijkgestemde vrouwen, je sisters.

 

Waarom een ‘cirkel’?

Omdat elke vrouw evenwaardig is. Niemand steekt er boven uit. Iedereen heeft een even grote inbreng, maar één vrouw zal het voortouw nemen om alles praktisch in goede banen te leiden.

 

Wat gebeurt er tijdens een vrouwencirkel?

Tijdens een vrouwencirkel worden er oefeningen gedaan om dichter bij zichzelf, hun lichaam, hun gevoelens, intuïtie, passie, creativiteit, ideeën en dromen te komen. Dit kan adhv dans, meditatie, …

Daarnaast is er ook ruimte om te spreken over bepaalde topics die de vrouwen bezighoudt. Cirkels zijn ideale plekken om aspecten van onszelf als vrouw te verkennen die we soms verwaarloosd hebben, maar die we graag verder willen uitdiepen, om zo alle aspecten van ons zijn beter in balans te brengen. En cirkels zijn gewoon ook fun!

 

De kern van de vrouwencirkel is de deelronde.

Hiervoor wordt er een veilige ruimte gecreëerd waar elke vrouw haar verhaal (indien ze dit wenst) kan delen. De rest van de vrouwen luistert aandachtig, zonder oordeel.

Hier mag elkeen haar zorgen, angsten en struggels delen zonder dat je hierop beoordeeld zal worden.

Een vrouwencirkel is een warme en veilige plek waar je gewoon jezelf kan zijn, en waar anderen je inspireren en steunen.

Dus

Heb jij ook nood aan verbinding met gelijkgestemde vrouwen, maar daarnaast vooral aan verbinding met jezelf?

Heb jij nood aan een luisterend oor, maar wil je vooral ook lachen & plezier maken met andere krachtige vrouwen?

Wil jij ook terug in jouw vrouwelijke kracht gaan staan én je leven terug vanuit jouw intuïtie leven?

Praktisch

* woensdag 30 juni 2021 om 20u

* een groep van 10  gelijkgestemde vrouwen.

* elke vrouwencirkel duurt ongeveer 1,5 uur.

* online samenkomst

Anderhalf uur connecten met gelijkgestemde vrouwen voor slechts 19,50 Euro.

Hallo, ik ben Delphine

 

Als vrouwencoach is het mijn missie om JOU terug in verbinding te brengen met jouw vrouwelijke energie.

Jou terug in jouw kracht te zetten, met wie je diep van binnen bent, zodat je:

 

> jouw leven kunt leiden volgens JOUW verlangens & waarden

>​ jouw kind(eren) nog beter kunt begeleiden op hún pad

> jouw authentieke impact kunt hebben op je omgeving én de wereld.

Dit doe ik adhv de 'Bee-ing You - methode'.

Binnen deze methode werken we op 3 pijlers:

 

> de Mindset-formule

> de Meditatie-methode

> de Energie-formule

Waardoor je:

> op korte tijd opnieuw die innerlijke rust ervaart in je body én mind

> opnieuw JOUW leven durft leiden

> dat vuur diep binnenin weer voelt branden!

bottom of page